Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Producții mai mari la grâu și rapiță cu Nexur®

Primăvara, o oportunitate pentru fermieri să optimizeze fertilizarea culturilor de toamnă

Primăvara reprezintă un moment important în ceea ce privește nutriția culturilor de grâu și rapiță, mai ales în condițiile în care fertilizarea de bază a fost deficitară. O fertilizare corectă în primăvară va face diferența dintre o producție mediocră și una bogată. În acest context, ureea cu inhibitor de urează, cum este Nexur®, s-a dovedit a fi mereu o alegere înțeleaptă pentru fermierii care și-au propus să atingă potențialul maxim de producție.

 

 

De ce recomandăm Nexur®

Nexur® este un produs formulat pentru a furniza cea mai bună protecție a ureei, având o compoziție cu formula 46-0-0. Secretul său stă într-o formulă specială ce conține un inhibitor foarte performant pentru enzima urează. Acest inhibitor este cheia performanței superioare împotriva evaporării ureei, asigurându-se că azotul este păstrat în sol și este disponibili pentru plantele de grâu și rapiță exact când au nevoie.

 

 

Avantajele Nexur® pentru fermieri

 

  1. Protecție Superioară împotriva evaporării Ureei: Nexur® oferă o protecție semnificativă comparativ cu ureea clasică, asigurând că azotul rămâne în sol și nu se volatilizează în atmosferă, reducând la maximum pierderile de amoniu.
  2. Acțiune Îmbunătățită: Gratie tehnologiei de fabricație, acest produs are o acțiune îmbunătățită privind absorbtia tuturor elementelor nutritive.
  3. Durată Mai Lungă de Acțiune: Datorită compoziției sale avansate, Nexur® oferă un timp mai mare de acțiune în comparație cu ureea clasică, susținând dezvoltarea plantelor pe întreaga perioadă de vegetație.
  4. Randament Crescut: Experientele noastre în fermele din România au arătat o profitabilitate cu 5 – 10% mai mare față de ureea obișnuită. Astfel, Nexur® devine o alegere rentabilă pentru agricultori.

 

 

Compoziție și Dozare Recomandată

Compoziție %: Azot (N) ureic, din care 46; NBPT 0,09.

Doza Recomandată: Pentru toate culturile, se recomandă o doză între 100 și 250 Kg/ha/aplicare.

Aplicare și Dozare Eficientă: Performanța formulei Nexur® se reflectă în stabilitatea îmbunătățită a formulării, precum și în performanța de aplicare și manipulare. Cu o vâscozitate redusă, Nexur® permite o aplicare ușoară și eficientă, contribuind la un proces agricol mai fluid și mai productiv.

 

 

O alternativă excelentă la ureea clasică

Nexur® reprezintă o soluție inovatoare pentru fermierii care doresc să-și optimizeze fertilizarea în primăvară. Cu protecție extinsă împotriva evaporării ureei și avantaje clare în eficiența utilizării azotului, Nexur® se afirmă ca un partener esențial pentru obținerea unei recolte de calitate superioară și durabilă.

Din aceeași categorie de fertilizanți fac parte produsele Nexur® S și gama AirTek.

 

 

Nexur® la cultura de rapiță

 

Sac de uree Nexur S într-un câmp verde de rapiță

Intr-o primă etapă, se va evalua stadiul culturii de rapiță la ieșirea din iarnă. In cazul în care plantele sunt foarte dezvoltate, cerința de azot este mai ridicată. De asemenea, un alt paramentru de luat în calcul este densitatea culturii. O cultură cu o densitate ridicată va avea nevoie de o cantitate mai mare de nutrienți.

Pentru cultura de rapiță, recomandăm doza de 200 Kg Nexur®/ha sau, daca luăm în calcul și necesarul de sulf al culturii, recomandarea este: 150 Kg Nexur®/ha +110 Kg SULFOPRILL® 14/ha.

 

 

 

Nexur® la cultura de grâu

Sac de uree Nexur 46 într-un câmp verde de grâu

Primăvara, la reluarea în vegetație a culturii de grâu, când au loc fazele de creștere rapidă, necesarul de azot al culturii de grâu este ridicat. În mod tradițional, fermierii împart doza de azot în mai multe fracții pentru a evita pierderile care au loc la ureea clasică, ceea ce crează un dezavantaj în gestiunea timpului, dar mai ales în creșterea gradului de tasare a solului.

 

Nexur® este varianta ideală pentru a eficientiza timpul de lucru, pentru a asigura o nutriție echilibrată și pentru a seta premizele unor producții cât mai ridicate.

Doza este curpinsă între 100 – 250 Kg Nexur®/ha.

 

Contactați reprezentantul Naturevo pentru a evalua împreună cultura și comandați cantitatea necesară de Nexur® pentru ferma dumneavoastră!

Distribuie pe: