Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Cum ajutăm culturile afectate de schimbările climatice

O abordare eficientă

 

În fața multiplelor provocări generate de schimbările climatice si de conditiile economice, fermierii profesionisti caută soluții inovatoare pentru a asigura productia alimentară. Cum ajutăm culturile afectate de schimbările climatice?

În acest context, compania NATUREVO a început acum 25 de ani să caute soluții promițătoare de care sa ne folosim în vremurile actuale pentru a depăși mai usor problemele generate de schimbările de mediu.

In portofoliul nostru există o gamă largă de fertilizanti foliari, amelioratori de sol, îngrășăminte și adjuvanți care să îmbunătățească sănătatea solului și să crească rezistența plantelor la factorii biotici și abiotici.

Potrivit domnului Ioan Enoiu, Fondator NATUREVO, schimbările climatice au adus provocări majore pentru agricultură, cum ar fi scăderea regimului de precipitatii, stresul termic, degradarea solului si schimbarea modului de acțiune al agenților de dăunare.

În aceste condiții este esențială adoptarea unei abordări multilaterale pentru a proteja și chiar pentru a crește nivelul producțiilor obținute. Gândirea unilaterală privind macroelementele nu ajută, ba chiar duce la dezechilibre nutriționale care slăbesc toleranța plantei în fața stresului climatic.

 

 

Fertilizanții și biostimulatorii – rol esențial în programele tehnologice

 

Unul dintre elementele cheie în această abordare este integrarea fertilizantilor si a biostimulatorilor în tehnologiile de cultură, care au aratat ca ajută semnificativ plantele.

Produsele din Gama EVO – cum ar fi Codicevo™, Energevo™, Finalevo™ și Kerafol, Rootip Basic, Basfoliar® 36 Extra, Basfoliar® Kelp O se remarcă prin capacitatea lor de a întări rezistența plantelor la factori de stres major precum seceta, alternanța de temperaturi, accidentele mecanice și alte condiții nefavorabile dezvoltării plantelor.

Prin utilizarea produselor NATUREVO, fermierii obtin frecvent productii mai ridicate și de o calitate superioară, în comparație cu loturile martor.

 

 

De ce este Kerafol atat de eficient în combaterea stresului cauzat de schimbările climatice?

 

Kerafol se bazează pe un complex de aminoacizi esentiali, polipeptide și potasiu pentru a stimula creșterea, sănătatea și rezistența plantelor în fața secetei.

Prin acțiunea sa, Kerafol, în combinație cu Rootip Basic, contribuie și la îmbunătățirea structurii solului, retenția apei și cresterii continutului de glomalina, ceea ce sprijină o creștere mai robustă a plantelor și o mai bună adaptabilitate la condițiile de mediu schimbătoare.

Un interes extrem de mare în industria agriculturii il au produsele pe baza de Ecklonia maxima, o algă brună care ajută la dezvoltarea plantelor, reducerea infestării cu boli, dar mai ales la creșterea cantității și calității producțiilor.

Aceste efecte benefice asupra plantelor apar datorita faptului ca Ecklonia maxima contine hormoni naturali, precum auxinele. Basfoliar® Kelp O nu este doar extract de alge Ecklonia maxima, ci conținutul de auxine este standardizat, fapt ce asigură eficiența produsului asupra plantelor.

Fertilizantii din portofoliul NATUREVO sunt atent selectionați și testați înainte de a intra în portofoliul comercial, astfel asigurăm fermierii de eficiența acestora în condițiile reale din fermă.

Pentru ca situatiile difera de la o ferma la alta, echipa de specialisti are la indemana conceptul companiei, FLEXITECHAgro, care presupune abordarea individuală a fiecărui fermier. Asa ne asiguram ca cerintele partenerilor nostri sunt tratate personalizat si impreuna ajungem la ceea ce ne dorim. Oferim soluții personalizate pentru fiecare ecosistem agricol în parte.

 

 

Important de reținut

 

În concluzie, produsele exclusive din catalogul NATUREVO reprezintă o alegere inteligentă pentru agricultorii care doresc să-și protejeze culturile împotriva efectelor negative ale schimbărilor climatice și să asigure o producție alimentară sustenabilă și de înaltă calitate.

Cu ajutorul acestora, agricultura poate evolua către practici mai durabile și mai rezistente, contribuind la securitatea alimentară și la protejarea mediului înconjurător.

Apelați la echipa de specialiști NATUREVO pentru soluții potrivite culturilor dumneavoastră.

 

Ing. Mihaela RADU

Director Marketing NATUREVO

15.05.2024

Distribuie pe: