Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

NATUREVO devine parte a grupului ALCEDO/Sumitomo Corporation

NATUREVO, cu o istorie de 25 de ani pe piața agriculturii in România, devine parte a grupului ALCEDO.

ALCEDO este parte a grupului Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari firme din Japonia si din lume.

 

Datorită rețelei globale, Sumitomo își propune să devină un jucător important in piața distribuției de inputuri pentru agricultura din Europa și să investească atât în extinderea geografică, cât și în îmbunătățirea funcțională. Obiectivul este acela de a oferi fermierilor o gamă completă de produse si servicii, începând de la inputurile dedicate agriculturii, consultanță tehnologică, sau servicii dedicate solului si carbonului. Pe plan global, compania a ajuns în aproximativ 40 de țări prin exportul și distribuția en-gros de produse din această industrie.

 

Conceptele pe care NATUREVO le-a lansat pe piața: FlexitechAgro, Evoclima, 0,00 Reziduuri, Naturevo Inovație și Naturevo ECO își vor găsi expresia în noile dezvoltări în cadrul grupului ALCEDO, în folosul agriculturii României și al fermierilor în special.

 

Portofoliile de produse si de tehnologii ale celor două firme sunt complementare și vor putea determina efecte sinergice, atât din punct de vedere al eficacității în producția agricolă, cât și al profitabilitatii tuturor participanților.

 

Orientarea strategică spre agricultură a grupului Sumitomo Corporation si faptul că aceasta investește în România pentru a participa activ la progresul tehnologic și bunăstarea agriculturii din România, reprezintă garanția evoluției grupului ALCEDO.

 

“Stabilitatea, consecvența și încrederea au consacrat NATUREVO în cei 25 de ani. Acum, amprenta NATUREVO devine mai puternică.

Ne bazăm pe echipa noastră deja experimentată, pe consolidarea parteneriatelor cu fermierii, furnizorii și vom continua în acelasi mod.” a concluzionat Președintele NATUREVO, Cristina Miculescu.

***

 

Fondată în 1999, NATUREVO este unul dintre cei mai de succes distribuitori de produse agricole, oferind îngrășăminte de înaltă calitate de la producători internaționali, precum și asistență tehnică pentru fermieri. Cu aproximativ 110 angajați, compania deservește peste 1.500 de ferme din această industrie. Abordarea orientată spre tehnologie le permite să ofere clienților cel mai complet și performant portofoliu de produse și servicii agricole. Scopul echipei calificate și instruite de la NATUREVO este de a oferi plusvaloare și de a contribui la creșterea randamentului culturilor.

In plus, ca parte a companiei NATUREVO, Minear Laboratoare SRL asigură servicii de analize complexe de sol, plante, apă, îngrășăminte etc., precum și planuri de fertilizare personalizate.

 

Compania ALCEDO este distribuitor național de inputuri, servicii și echipamente pentru agricultură, cu acoperire națională. ALCEDO a fost înființat în 1990 și are astăzi o echipă de profesioniști, care au crescut și s-au format odată cu businessul, ajungând printre cei mai buni specialiști din țară. Din 2011, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, a preluat acțiunile grupului ALCEDO, sporind astfel potențialul de dezvoltare.

 

In această tranzacție, Naturevo a avut suportul și asistența echipei Crowe România, coordonata de dl Mitel Spătaru – Tax Partner, respectiv, dna Andreea Mitrea – Senior Advisory Manager, dl Razvan Beșe – Senior Legal Manager, dl Florin Constantin – Audit Partner și dna Roxana Mihai – Senior Attorney-at-law.

 

Distribuie pe: