Tu stii ce sol ai? Tipuri de sol si recomandari
Romania este o tara cu un mare potential agricol, cu diverse tipuri de soluri care se incadreaza in diferite grade…
Agricultura conservativă și regenerativă asigură o serie de avantaje la nivel de fermă:
Procesul de cultivare a cerealelor, plantelor oleaginoase, leguminoaselor, dar și a culturilor horticole necesită un management integrat al nutriției care să aducă recolte abundente în armonie cu natura, iar prin procesare să obținem produse de calitate superioară.
De exemplu, o pâine bună este obținută dintr-o făină care conține minimum 11-12 % proteină, conține glucide ușor digerabile, o serie întreagă de vitamine, enzime, elemente minerale, toate aducându-și contribuția la armonia dezvoltării minții și a trupului omenesc.
Producerea alimentelor de înaltă calitate și cu responsabilitatea de a proteja mediul înconjurător necesită inputuri adecvate, care să asigure o agricultură curată.
Totodată, protejarea mediului prin aplicarea tehnologiilor conservative și regenerative ce se caracterizează prin prelucrarea redusă a solului, semănatul direct în teren nearat sau utilizarea sistemului minim de prelucrare a solului, necesită utilizarea de inputuri speciale.
NATUREVO se implică în alegerea celor mai performante îngrășăminte care urmăresc intensificarea producției agricole, stimulează activitatea microorganismelor din sol și asigură elementele nutritive pentru plantă.
Scopul nostru este acela de a oferi fermierilor programe flexibile sub conceptul Flexitechagro, personalizate pentru fiecare fermă, astfel incat la final fermierii sa obțină produse agricole fără reziduuri, pentru o hrană sanătoasă.
In plus, punem la dispoziția fermierilor game de fertilizanți cu eliberare controlată de cea mai înaltă calitate, prin care se reduce foarte mult poluarea: scade emisia de gaze în natură, contribuie la menținerea conținutului de carbon din sol și la reducerea dozelor de îngrășăminte cu 20-50%.
Așadar, folosirea îngrășămintelor cu eliberare controlată este esențială pentru dezvoltarea sistemelor durabile de producție a culturilor și cu reziliență la efectele schimbărilor climatice.
Diminuarea dozelor de îngrășăminte prin aplicarea fertilizanților cu eliberare controlată în nici un caz nu va diminua producția, ci permite obținerea unor recolte comparabile cu agricultura intensive, însă într-un mod durabil, determinând creșterea producțiilor pe parcursul anilor.
Oferim fermierilor cele mai performante produse cu eliberare controlată, cu inhibitor de nitrificare DMPP – din gama Novatec®
și inhibitor de urează NBPT – din gama Nexur®.
DMPP este considerat cel mai performant inhibitor de nitrificare, cu o activitate de până la 120 de zile, în funcție de condițiile de sol (umiditate și temperatură).
Procesul de nitrificare este încetinit, iar azotul este eliberat controlat.
Cercetarea a arătat că în prezența inhibitorului de nitrificare DMPP, crește randamentul de utilizare al fosforului de peste 3-4 ori, dar și al microelementelor Zn, Cu, B, Fe, Mn, de peste 2-3 ori față de îngrășămintele clasice fără inhibitori.
NBPT este un inhibitor de urează cu o activitate de până la 120 de zile, în funcție de condițiile microclimatice si pedologice (umididatea atmosferică, temperatura, umiditatea din sol si microbiologia solului). Datorită inhibitorului de nitrificare DMPP din Novatec® Classic, respectiv inhibitorului de ureează NBPT din Nexur® se reduc dozele de îngrășăminte, astfel că se realizează fenomenul de “spoon feeding“ (hrănire cu lingurița) pe parcursul perioadei de vegetație a culturilor.
Astfel, aplicarea fertilizării performante ni se întoarce prin producții mari și de calitate, care pot fi vândute la prețuri mai ridicate, iar pentru sol sunt benefice din punct de vedere ecologic (crește populația de râme îmbunătățindu-se fertilitatea solului și regimul aero-hidric).
Pentru consultanță de specialitate, apelați la reprezentantul NATUREVO din zona dumneavoastră.
ing. Nicu Vițăluș