Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

De ce aleg fermierii ureea protejata Nexur®

Ureea este una dintre cele mai utilizate surse de azot in agricultura, fiind apreciata pentru continutul sau ridicat de azot si costul relativ redus.

Cu toate acestea, utilizarea ureei conventionale vine cu provocari semnificative, cum ar fi pierderile de azot prin volatilizare, impactul negativ asupra mediului si posibile pierderi economice pentru femieri.

In acest context, ureea protejata cum este Nexur®, devine o alegere ideala pentru fermierii care doresc sa optimizeze utilizarea azotului si sa respecte reglementarile Uniunii Europene privind continutul de azot per hectar.

 

 

Ce este ureea protejata?

Ureea protejata este o forma de fertilizant azotat, tratat cu inhibitori de ureaza, cum ar fi NBPT (N-(n-butil) tiofosforic triamid), care reduce pierderile de azot prin volatilizare.

Acest lucru asigura o disponibilitate mai mare a azotului pentru plante pe o perioada mai lunga de timp, ceea ce imbunatateste eficienta fertilizarii si poate duce la reducerea dozei de aplicare.

Nexur® este o uree protejata premium, cu inhibitor de ureaza NBPT, o solutie ideala pentru o fertilizare eificienta, fara pierderi si, totodata, care respecta mediul inconjurator.

 

 

Beneficii pentru fermierii care fertilizeaza cu Nexur®

 

Reducerea pierderilor de azot

Ureea conventionala poate pierde pana la 30-40% din azot prin volatilizare sub forma de amoniac. Inhibitorul de ureaza NBPT din Nexur® incetineste transformarea ureei in amoniac, reducand pierderile si crescand eficienta utilizarii azotului de catre plante.

 

Respectarea reglementarilor Uniunii Europene

Utilizarea ureei Nexur® permite fermierilor sa administreze azotul intr-o maniera mai controlata si eficienta, reducand riscul de poluare si respectand limitele impuse de legislatia europeana. Asta inseamna ca Nexur® nu doar creste randamentul, ci si ajuta la respectarea reglementarilor stricte care protejeaza mediul.

Conform Directivei Nitrati (91/676/CEE), fermierii din UE trebuie sa limiteze aplicarea azotului provenit din surse organice (cum ar fi gunoiul de grajd) la 170 kg de azot per hectar pe an, tinand seama de caracteristicile zonei vulnerabile la poluarea cu nitrati.

 

Impactul redus asupra mediului

Inca de la infiintare, din 1999, compania NATUREVO a introdus in portofoliul propriu doar produse care aduc multiple avantaje fermierilor si respecta, totodata, si natura.

Prin diminuarea emisiilor de amoniac si reducerea scurgerilor de azot in sol si ape, Nexur® contribuie la protejarea mediului si la reducerea poluarii apelor subterane. Aceasta caracteristica sprijina obiectivele de agricultura sustenabila si protectia solului, promovate prin politica agricola comuna a Uniunii Europene.

 

Cresterea productiilor

Mai mult azot disponibil pentru plante inseamna o nutritie mai eficienta, ceea ce duce la o crestere mai viguroasa si la productii mai mari.

Prin aplicarea produsului Nexur® veti obtine productii mai bune cu resurse optimizate, oferind o metoda moderna de a maximiza profitabilitatea culturilor, mentinand, totodata, solurile fertile.

 

Mai putine aplicari si costuri reduse

Datorita protectiei oferite de inhibitorul NBPT, azotul este disponibil pe o perioada mai lunga de timp, reducand necesitatea aplicarilor repetate, ceea ce rezulta in economii de costuri atat in ceea ce priveste cantitatea de fertilizant, cat si cheltuielile asociate cu aplicarea acestuia. Mai multe treceri pe teren aduc si o serie de dezavantaje, printre care tasarea solului.

 

 

Cum se foloseste Nexur® in ferma?

Nexur® poate fi aplicat in aceleasi conditii ca si ureea conventionala, insa cu avantajul protectiei impotriva pierderilor de azot.

Este ideal pentru culturile care necesita cantitati mari de azot, precum graul, porumbul si rapita.

Se recomanda aplicarea in primavara, in doze cuprinse intre 100 – 250 Kg/ha pentru a asigura o nutritie eficienta a plantelor in conditiile agriculturii de astazi.

 

 

O alternativa excelenta la ureea clasica

Fermierii care aleg sa fertilizeze cu Nexur® pot obtine mai mult din fiecare aplicare de azot, reducand pierderile si impactul asupra mediului, in timp ce isi maximizeaza productiile.

Este solutia ideala pentru cei care doresc sa adopte practici de fertilizare eficiente si sustenabile, contribuind la o agricultura moderna si responsabila, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene.

 

Reprezentantul NATUREVO din zona dumneavoastra va poate oferi consultanta de specialitate pentru a integra acest produs in strategia de fertilizare din primavara anului 2025! Contact Echipa NATUREVO

 

Daca v-a placut acest articol, va invitam sa va abonati la newsletter-ul NATUREVO pentru a fi la curent cu temele pe care le abordam. Trimitem saptamanal articole, sfaturi si solutii la provocarile din agricultura de astazi.

 

Va asteptam in comunitatea NATUREVO si pe Facebook, Instagram, Youtube si TikTok! Cultivati mai inteligent si mai profitabil!

 

ing. Mihaela Radu

director marketing NATUREVO

17.10.2024

Distribuie pe: