Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Se anunță o perioadă cu temperaturi scăzute

Pentru a limita efectele negative ale brumei și înghețului în culturile agricole, în special la rapiță și la livezi care sunt la înflorit sau în faza de fructe abia formate, recomandăm aplicarea urgentă a următorului tratament:

KERAFOL 2 l/ha + ALGOBOR sau BORO-ET 0,5 – 1 l/ha + FINALEVO 2 – 2,5 kg/ha.

Același tratament se poate aplica și la alte culturi horticole sau de câmp, dar care nu au fost deja distruse.

În cazul culturilor afectate de grindină, pentru reluarea vegetației și pentru refacerea țesuturilor adăugați în rețetă produsul COPFORT în concentrație de 0,3%.
Tratamentul trebuie făcut înainte de îngheț pentru a da timp plantelor să asimileze produsele respective.
În cazul culturilor ale căror flori/fructe au fost afectate în totalitate, soluția propusă nu mai poate rezolva nimic.

În funcție de cultură, se va căuta/stabili soluția adecvată.

Specificități ale produselor propuse:

• KERAFOL – produs pentru grăbirea refacerii ţesuturilor afectate mecanic şi chiar a celor care au arsuri solare ȋn faze incipiente, precum şi pentru grăbirea formării de noi ţesuturi. Kerafol are efecte foarte bune pentru a cicatriza și reface plantele după grindină, care a lăsat deja urmări în zone din sudul țării. Crește rezistența naturală a plantelor la stresul abiotic şi la infestări cu viroze, bacterioze, micoze. Kerafol poate salva culturile dacă se intervine la timp;

• ALGOBOR – suspensie de îngrășământ pe bază de borat de sodiu şi extract de alge, mărește rezistența la ger, diminuează atacul de bacterii;

• BORO-ET – fertilizant foliar special care corecteaza deficienta de bor si care crește rezistenţa la factorii de stres. Reduce influenţa negativă a temperaturilor extreme, mai ales în perioada de înflorire şi fecundare. Diminuează populaţiile de bacterii patogene;

• FINALEVO – fertilizant foliar care corectează deficienţele sau carenţele de nutriţie, îmbunătățește absorbția potasiului şi stimulează absorbţia specifică a elementelor şi microelementelor. Mărește concentrația sucului vacuolar, determinând creșterea rezistenței la temperaturi extreme și la secetă. Crește conținutul în substanță uscată și rezistența la depozitare;

• COPFORT – produs cu un conţinut de numai 6 % cupru şi 2 % acid gluconic, care pătrunde ȋn ţesuturi şi acţionează ȋn direcţia diminuării proceselor oxidative, crescând astfel rezistenţa la stresul abiotic (temperaturi extreme, secetă), precum și a prevenirii şi combaterii infecţiilor micotice şi bacteriene.

Ȋn cazul culturilor horticole, ȋn lipsa unor produse speciale, pentru creşterea cu 3 – 4 grade a rezistenţei la temperaturi negative, un rol important ȋl au produsele COPFORT, ALGOBOR şi KERAFOL.

La fel ca toţi fertilizanţii foliari speciali de la Naturevo, FINALEVO conţine de 3 – 5 ori mai multe microelemente chelatate faţă de ceilalţi fertilizanţi foliari ȋntâlniţi frecvent pe piaţa României şi are ȋn compoziţie magneziu şi potenţatori naturali (auxine, citochinone ş.a. extrase din alga Eklonia maxima).

ALGOBOR şi COPFORT sunt produse certificate pentru agricultura ecologică.

Având ȋn vedere că la tratamentele cu soluţii există riscul reducerii solubilităţii, precum şi conţinutul ridicat de săruri al apelor extrase din subteran, recomandăm introducerea ȋn apă pentru pregătirea soluţiei a unei cantităţi de 50-100 ml/100 litri de apă a produsului EVO RIGHT 5 sau ALTENSIV PH. Produsul EVO RIGHT 5 are mai multe valenţe: regulator de pH până la pH 5, antispumant, umectant şi dispersant.

După această ploaie bine venită în majoritatea regiunilor țării, cu siguranță vor reveni temperaturile ridicate, iar bolile își vor face simțită prezența din plin în culturile de cereale păioase și rapiță.

Reprezentantul Naturevo din zona dvs. vă poate recomanda tratamentele adecvate pentru combaterea bolilor specifice de sezon, precum și a agenților de dăunare.

Distribuie pe: